Οι 10+5 τοπ ποικιλίες κάνναβης και η προέλευσή τους.

Εισαγωγή
Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε μια σειρά από διάσημες ποικιλίες, μερικές από τις οποίες άλλαξαν την βιομηχανία της κάνναβης από μόνες τους και άφησαν μια μεγάλη κληρονομιά πίσω τους. Προσπαθήσαμε να γράψουμε για τις 10 αγαπημένες μας, αλλα θεωρήσαμε ότι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να πιάσουμε τις 15 ποικιλίες Καννάβης που δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε. Τις βάλαμε σε αλφαβητική σειρά, αλλά γνωρίζουμε ότι ανάλογα με το που βρίσκεται ο καθένας από εσάς πάνω στην γη (δηλ. την γεωγραφική τοποθεσία), ορισμένες από αυτές τις ποικιλίες θα είναι πιο γνωστές από ότι άλλες ή ακόμη-ακόμη θα υπάρχουν και κάποιες που θεωρείς ότι επίσης είναι παγκοσμίως γνωστές και ενδέχεται να μην είναι σε αυτήν τη λίστα. Αν και πολλοί σπόροι κάνναβης έχουν εξελικτικά φτάσει πολύ ψιλά, οι παρακάτω ποικιλίες για εμάς είναι ακόμα στην πρώτη γραμμή!
Το σπίτι της αρχικής ποικιλίας Amnesia είναι η ολλανδική τράπεζα σπόρων κάνναβης που ονομάζεται Super Strains. Η ποικιλία που είναι γνωστή για την μοναδική της αίσθηση ευφορικότητας δημιουργήθηκε το 1996 και μπόρεσε να παραμείνει στην κορυφή του παιχνιδιού επειδή εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο γνωστές και χρησιμοποιημένες ποικιλίες στον κόσμο και σχεδόν κάθε τράπεζα σπόρων έχει μια μοναδική ποικιλία από αυτήν την βασίλισσα του παιχνιδιού. Η ποικιλία έχει κερδίσει πάνω από 10 βραβεία κάνναβης και θεωρείται μια από τις καλύτερες στον κόσμο! Πλέον το καλύτερο θυλικοποιημενο strain της Amnesia θεωρείτε το Amnesia της royal Queen ενώ σε αυτόματο το Amnesia της Fastbuds
ΑΚ-47
Μην σε ξεγελάει πολύ το όνομα της, γιατί αυτή η ποικιλία είναι από την φύση της μια ποικιλία που κυριαρχούν τα χαρακτηριστικά του υποείδους sativa και προέρχεται από μια μίξη Κολομβιανών, Μεξικανικών, Ταϊλανδέζικων και Αφγανικών ποικιλιών, που παντρεύτηκαν μαζί για να δημιουργήσουν ένα σύνθετο μείγμα από επιδράσεις και από γεύσεις. Αυτή είναι μια πολύ καλή ποικιλία που θα σου δώσει μια εορταστική ευφορικότητα που θα ενισχύσει την δημιουργικότητα ή τις δραστηριότητές σου. Έχει ξινό άρωμα και γήινη γεύση και μπορεί να έχει και κάποιες νότες λουλουδιών. Και όπως τόσες πολλές ποικιλίες σε αυτήν την λίστα, είναι μια ποικιλία που έχει κερδίσει πολλά βραβεία όλα αυτά τα χρόνια. Η εξελιγμένη μορφή αυτου του στελέχους είναι το Royal AK οπου έχουν καταφέρε,ι να δημιουργήσει η τράπεζα σπορών κάνναβης Royal Queen Seeds , εκτός απο μια πανίσχυρη ποικιλία να την κάνουν και μια ποικιλία με τρελές αποδόσεις ενώ είναι προφανές οτι το καλύτερο αυτόματο ΑΚ-47 είναι το AK-47 της Fastbuds
Το όνομα ορισμένων ποικιλιών είναι ουσιαστικά και η ονομασία του τόπου από όπου προέρχονται αρχικά και με αυτήν την ποικιλία συμβαίνει ακριβώς αυτό. Η προέλευση της είναι από τα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν στην περιοχή των βουνών Hindu Kush. Η απόλυτη πηγή του χασίς όπως είναι και το τοπικό μαύρο αφγανικό χασίσι, ένα είδος που έχει τελειοποιηθεί τοπικά σε μια τέχνη εδώ και αιώνες μέσα από τον ρου της ιστορίας! Η εταιρεία White Label Seed που συχνά συγχέεται με την Sensi Seeds που όμως απλά υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ τους, είναι υπεύθυνη για την διάθεση των σπόρων αυτής της ποικιλίας για όλους τους καλλιεργητές. Τα μπουμπούκια της ποικιλίας γίνονται ογκώδη, στρογγυλά και πολλά, γεμάτα ρητίνη και δίνουν τεράστιές αποδόσεις.
Η Humboldt Seeds Organization ανέπτυξε τον σπόρο κάνναβηςBlue Dream, αυτή η ποικιλία είναι ένα υβρίδιο στο οποίο κυριαρχούν τα χαρακτηριστικά του υποείδους sativa και προέρχεται από ένα μείγμα του Blueberry και του Haze. Είναι μια ποικιλία που έχει μεγάλη ζήτηση, ειδικά στην Αμερική. Δίνει μια πολύ ισορροπημένη ευφορικότητα που την συνοδεύει μια χαλάρωση σε όλο το σώμα. Βγάζει υψηλά επίπεδα περιεκτικότητας σε THC και μπορεί ο καθένας να την απολαύσει, από τον αρχάριο έως τον γνώστη και δίνει μια φρουτώδη μυρωδιά και γεύση. Το κορυφαιο θυλικο στέλεχος παραμένει το Blue Dream της Humboldt ενώ σε αυτόματο το κορυφαίο είναι το Blue dream της Fastbuds
Το όνομα αυτής της ποικιλίας είναι εύκολο να το ερμηνεύσουμε, κάθε φορά που ένα στριφτό με τα μπουμπούκια αυτής της ποικιλίας ή με συγγενείς ποικιλίες ανάβει, όλοι γνωρίζουμε ότι παράγει ένα έντονο έως ξινό άρωμα! Η καταγωγή της είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και λόγω της ισχύος, της γεύσης και της μυρωδιάς της, έγινε ευρέως δημοφιλής. Οι φήμες λένε ότι προέρχεται από έναν φαινότυπο Skunk#1που πραγματικά ξεχώριζε για την μυρωδιά του και στην συνέχεια αναμίχθηκε από τους Big Buddha Seeds με γενετική από την ποικιλία Afghan, έτσι αύξησε τις αποδόσεις της. Αυτή η ποικιλία και πολλοί συγγενείς της είναι μεγάλοι νικητές και δίνουν πάντα χαλαρωτικές επιδράσεις και μια ευτυχισμένη κατάσταση στον νου. 
Frisian Dew
Όσον αφορά την υπαίθρια καλλιέργεια, ειδικά σε πιο βόρειες περιοχές της Ευρώπης, η Frisian Dew είναι μια πολύ δυνατή ποικιλία και πιο γνωστή για την αντοχή της στην μούχλα. Προερχόμενη από το θρυλικό απόθεμα της Dutch Passion που διμιουργησε αυτους τους σπορους κανναβησ, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Κύπελλο Highlife 2008 στην Ολλανδία. Και πιο πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του Homegrown Cup το 2018, η Frisian Dew μπόρεσε να πάρει την τρίτη θέση στην κατηγορία Dutch Hash. Είναι ένα υβρίδιο της Super Skunk και της Purple Star και δίνει μοβ μπουμπούκια που θα δίνουν ευφορικότητα και μια γεύση πεύκου / δάσους.
Jack Herer
Εάν υπάρχει ένα όνομα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε στην κοινότητα της κάνναβης είναι αυτό του Jack Herer. Μια παγκοσμίως γνωστή ποικιλία κάνναβης έχει πάρει το όνομα του παγκοσμίου φήμης ακτιβιστή και συγγραφέα του βιβλίου “The Emperor Wears No Clothes” (Ο αυτοκράτορας δεν φοράει ρούχα), που πέθανε το 2010 αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αυτή η ποικιλία είναι μια διασταύρωση μεταξύ τoy Haze, του Northern Lights και του Shiva Skunk. Είναι μια δημιουργία της Sensi Seeds που ήθελε να φτιάξει μια ποικιλία που να έχει εγκεφαλικές επιδράσεις με βαριά ρητίνη για να δίνει μια καθαρή και δημιουργική κατάσταση στον νου! Δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’90 στην Ολλανδία και αργότερα διανεμήθηκε ακόμη και από τα ολλανδικά φαρμακεία ως μια αναγνωρισμένα ιατρικής ποιότητας ποικιλία.
Neville’s Haze
Αυτή είναι η αγαπημένη μου ποικιλία και κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ολλανδία, αυτή είναι μια ποικιλία από αυτές που ψάχνω να βρω! Η Neville’s Haze πήρε το όνομά της από τον Nevil Schoenmakers, τον αρχικό ιδρυτή της Seed Bank of Holland. Είναι μια ποικιλία του υποείδους sativa και τα φυτά της μεγαλώνουν και ψηλώνουν πολύ και έχει μια σχεδόν καθαρή γενετική Haze, η Green House Seeds πρόσθεσε και μια νότα από την γενετική του υποείδους indica. Είναι γνωστή για ότι κάνει ένα ψηλό φυτό με άρωμα κωνοφόρου πεύκου και διακριτικές λουλουδάτες νότες. Η Neville’s Haze κέρδισε το High Times Cannabis Cup το 1998. Αυτή η ποικιλία, στην οποία κυριαρχεί το THC, τείνει να προσφέρει ισχυρές εγκεφαλικές επιδράσεις.
Northern Lights
Είναι σαφές ότι πολλές ποικιλίες έχουν ένα θρυλικό παρελθόν που προέρχεται από την Ολλανδία και σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια από τα ίδια! Ο ίδιος Nevil Schoenmaker που αναφέρθηκε παραπάνω την πήρε στα χέρια του γύρω στο 1985 και ήταν ο πρώτος που διέθεσε σπόρους της ποικιλίας από την εταιρεία του την The Seed Bank of Holland. Υπάρχουν πολλές γενεές αυτής της ποικιλίας, αλλά εξ αρχής είναι μια ποικιλία με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά του υποείδους indica και έχει κερδίσει πολλά βραβεία κάνναβης. Είναι ακόμα ένα “εργοστάσιο” παραγωγής ενέργειας που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, επειδή οι απόγονοί του είναι το Super Silver Haze και το Shiva Skunk.
OG Kush
Είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί, αλλά η ορολογία κάνναβης πίσω από το OG Kush προφανώς προέρχεται από την Ocean Grown Kush, μια διασταύρωση μεταξύ του Chemdawg, του Lemon Thai και του Pakistani Kush, με την τελευταία να προέρχεται από το Άμστερνταμ. Ονομάζεται επίσης Premium OG ή Premium Kush και παράχθηκε για πρώτη φορά στην Φλόριντα την δεκαετία του ’90 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός υβριδίου με ισχυρό προφίλ τερπενίων που δίνει έντονο άρωμα με νότες ντίζελ και μπαχαρικών και είναι γνωστό ότι παράγει υψηλή περιεκτικότητα σε THC, μια τέλεια επιλογή για να απαλύνει το άγχος!
Purple Haze
Ο Jimi Hendrix μπορεί να είναι υπεύθυνος που αυτή η ποικιλία έγινε τόσο δημοφιλής λόγω του κλασικού του τραγουδιού το 1967 που ονομάζεται Purple Haze. Είναι μια ποικιλία που όλοι οι βετεράνοι γνωρίζουν λόγω της ευφορίας και της ενέργειας που φέρνει κάθε φορά που την καταναλώνει κάποιος. Είναι μια ποικιλία με μια νοσταλγική ατμόσφαιρα που θα ξυπνήσει την δημιουργικότητα και θα σου χαρίσει μια ευτυχισμένη κατάσταση πνεύματος. Η ιστορία πίσω από την ποικιλία μας λέει ότι είναι μια διασταύρωση μεταξύ του Purple Thai και του Haze που της δίνει τις γλυκές και γήινες γεύσεις, ενώ τα μπουμπούκια μπορούν να δώσουν εκπληκτικές μοβ αποχρώσεις όταν μεγαλώνουν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και από εκεί είναι πιθανότατα ότι προέρχεται και το όνομα της.
Το Sour Diesel, άλλη μια ποικιλία που πήρε επιπλέον φήμη από την μουσική βιομηχανία και τους ράπερς καθώς έγινε γνωστή από τους NORE, Styles P και Redman με το Ready Roc και είναι άλλη μια ποικιλία που κάθε λάτρης της κάνναβης πρέπει να απολαύσει μία φορά στη ζωή του! Η προέλευση πίσω από αυτή την υπέροχη ποικιλία με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά του υποείδους sativa είναι άγνωστη και αποτελεί ένα μυστήριο, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι η γενετική της μπορεί να έχει επηρεαστεί έντονα από την Chemdog91 και το Super Skunk, που της έχουν δώσει την μοναδική απαλή μυρωδιά και γεύση σαν ντίζελ με ξινές νότες.
Skunk
To Skunk είναι μακράν ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά ονόματα ποικιλίας σε όλο τον κόσμο και είναι υπεύθυνη για μια ολόκληρη ομάδα υβριδίων Skunk που μπορεί κανείς να βρει σήμερα διαθέσιμα. Η προέλευση της είναι από την Sacred Seed Co με διασταυρούμενη γενετική από όλο τον κόσμο από ποικιλίες όπως η Afghani, η Acapulco Gold και η Colombian Gold. Με μια διαδικασία αναπαραγωγής που κράτησε αρκετές γενιές, τελικά δημιουργήθηκε η Skunk#1. Μπορεί να βρεθεί στους καταλόγους πολλών τραπεζών σπόρων όπως η Sensi Seeds, η Dutch Passion, η Flying Dutchmen, η Nirvana Seeds και η Royal Queen Seeds. Και όπως λέει και το όνομα, βγάζει μια ξινή πονηριά με γήινες πινελιές. Αναβαθμίζει την δημιουργικότητα με μια δόση υψηλής ενέργειας.
Η Wedding Cake είναι μια αρκετά πρόσφατη ποικιλία αλλά έχουμε την εντύπωση ότι είναι από αυτές που ήρθαν για να μείνουν. Πρόκειται για μια ποικιλία με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά του υποείδους indica και δημιουργήθηκε από μια διασταύρωση της Triangle Kush με την Animal Mints. Δίνει μια πολύ ωραία χαλάρωση και ευφορικότητα που ηρεμεί το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Έχει μια πικάντικη γεύση με γήινες, σχεδόν πιπερένιες αποχρώσεις. Είναι μια ποικιλία με υψηλή περιεκτικότητα σε THC που φαίνεται να παίρνει μια θέση στις ποικιλίες για χρήση για ιατρικούς σκοπούς λόγω της ανακουφιστικής της επίδρασης σε συμπτώματα όπως ο πόνος ή η αϋπνία. Ονομάστηκε ως Leafly Strain Of The Year το 2019, αλλά ξέρουμε ότι σε περιοχές του Καναδά αυτή η ποικιλία ονομάζεται και Pink Cookies!
Zkittlez
Είναι μια ποικιλία που έχει πάρει πολλές θέσεις στα Emerald Cups και πήρε επίσης και πολλά βραβεία και σε άλλα Κύπελλα Κάνναβης στις ΗΠΑ και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ποικιλία με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά του υποείδους indica είναι μια διασταύρωση μεταξύ της Grape Ape και της Grapefruit και κάποιας άλλης άγνωστης γενετικής και παράχθηκε από την 3rd Gen Family. Δίνει πολύ μεγάλες ταξιανθίες (colas) που είναι καλυμμένα με ρητίνη και δίνει επίσης και πολύ ηρεμιστικές επιδράσεις όταν την καταναλώνεις που θα σε αφήσει χαρούμενο και ανεβασμένο με μια ωραία γλυκιά και τροπική γεύση στο στόμα. Το κορυφαίο Skittlez Auto αυτή τη στιγμή το έχει η τράπεζα σπόρων της Fastbuds
Συμπέρασμα
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν βεβαίως πολλές περισσότερες από αυτές τις λίγες ποικιλίες εκεί έξω, αλλά αυτές θα τις αφήσουμε σε σένα να τις ανακαλύψεις! Αυτή η λίστα με ποικιλίες είναι ας πούμε ένα μπουκέτο από αγαπημένα μπουμπούκια και λουλούδια από τα χιλιάδες που έχει ο κήπος της κάνναβης.
Καλως Ήρθατε Η ιστοσελίδα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Αν είστε άνω των 18 ετών πατήστε.