Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ (Μέρος 2 )

Όπως είδαμε στο πρώτο μέρος του οδηγού εσωτερικής καλλιέργειας φτιάσαμε στο σημείο οπου τα φυτά μας είναι πλέον έτοιμα για να κοπούν ( Για Όσους δεν έχουν διαβάσει το πρώτο μέρος, μπορούν να το βρουν ΕΔΩ)

 

Υπάρχουν 2 κύριοι  τρόποι συγκομιδής οι οποίοι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους Η ολοκληρωτική συγκομιδή καθώς και η προοδευτική  συγκομιδή

 

Α) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Εάν οι παπάδες της ανώτερης επιφάνειας του φυτού έχουν ένα σημαντικό αριθμό  κεχριμπαρένιων τριχιδίων, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι ώριμοι και έτοιμοι για συγκομιδή. Ωστόσο, ενδέχεται οι παπάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στο φυτό να έχουν διαυγείς κρυστάλλους, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι ακόμη ώριμα καθώς έχουν πάρει λιγότερο φως από τους ποιο πάνω παπάδες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική που ονομάζεται “προοδευτική συγκομιδή“, για να εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνετε μόνο τους απολύτως ώριμους ανθούς .

Αυτή η μέθοδος είναι  απλή και θα εκπλαγείτε που δεν την σκεφτήκατε από μόνοι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τους παπάδες που είναι έτοιμοι και στη συνέχεια να κοντύνετε τα κλαδιά και τα φύλλα του φυτού, δίνοντας την ευκαιρία στα λιγότερο ώριμα άνθη να εκτεθούν σε περισσότερο φως. Σημειώστε ότι τα περισσότερα φυτά έχουν πορεία ωρίμανσης από την κορυφή προς τα κάτω, επειδή η κορυφή δέχεται περισσότερο φως και συνήθως φως και ωρίμανση πάνε πακέτο. Ωστόσο, κάθε φυτό είναι μοναδικό και μπορεί να βρείτε έναν ιδιότυπο φαινότυπο που ωριμάζει με αντίστροφη πορεία. Επιπλέον, υπάρχουν φυτά που ωριμάζουν στο σύνολό τους συγχρονισμένα, επομένως δεν είναι υποψήφια για προοδευτική συγκομιδή.

Στα αρνητικά – της προοδευτικής συγκομιδής βρίσκετε ο μεγαλύτερος χρόνος, ο κίνδυνος επιμολυσμένων των παππάδων καθώς θα πρέπει να εκτεθούν σταδιακά για περισσότερο χρόνο σε συνθήκες αποξήρανσης καθώς και περισσότερο κόστος ενέργειας

Στα θετικά + είναι ξεκάθαρο ότι θα πάρουμε σαφώς παπάδες που θα είναι ποιοτικά σταθεροί και άψογοι.

Β) ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Όπως είναι εύκολα κατανοητό και από το όνομα της συγκεκριμένης τεχνητής, γίνετε λόγος για να κόψουμε τα φυτά μας όλα την ίδια στιγμή. Ουσιαστικά είναι η κύρια τεχνική που ενδείκνυται σε εμπορικές ή πολύ μεγάλες καλλιέργειες.

Στα αρνητικά – της ολοκληρωτικής συγκομιδής βρίσκετε ότι υπάρχουν πιθανός ένα ποσοστό παπάδων που δεν ήταν ακόμα έτοιμοι οπότε είναι πιθανό να υποβαθμίσει κάπως την ποιότητα της συνολικής σοδιάς μας.

Στα θετικά +  είναι ότι μειώνετε σαφώς ο χρόνος συγκομιδής, ο κίνδυνος επιμολύνσεων καθώς και το κόστος ενέργειας.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ H ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

 

Το κλάδεμα ή τριμάρισμα είναι το επόμενο βήμα. Είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να καθαρίσετε τα μπουμπούκια. Υπάρχουν δύο τρόποι για να κλαδέψετε τη συγκομιδή σας: υγρό κλάδεμα και στεγνό κλάδεμα.

Το υγρό κλάδεμα των παπάδων  λαμβάνει χώρα αμέσως μετά τη συγκομιδή, όταν η περιεκτικότητα σε υγρασία παραμένει υψηλή. Αυτό μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού μούχλας επειδή όλα τα σακχαρώδη φύλλα αφαιρούνται πριν από την αποξήρανση, αποτρέποντας την παγίδευση της υγρασίας. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι μια πολύ κολλώδης διαδικασία. Τα γάντια είναι απαραίτητα.

Τα στεγνό κλάδεμα αναφέρεται στη φροντίδα των λουλουδιών σας αφού αποξηρανθούν. Αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη για όταν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα περιβάλλον με χαμηλή υγρασία και λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης μούχλας. Το στεγνό κλάδεμα επίσης έχει ως αποτέλεσμα  πιο σφιχτούς και συμπαγής παπάδες, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τους περισσότερους καλλιεργητές.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέγετε, η εργασία είναι πάντα η ίδια. Έχετε την επιλογή να κόψετε τα σακχαρώδη φύλλα ενώ τα μπουμπούκια είναι ακόμα συνδεδεμένα με τα κλαδιά ή μπορείτε να αφαιρέσετε μεμονωμένα μπουμπούκια και να τα καθαρίσετε ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι κρατήσατε τα σακχαρώδη φύλλα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σοκολάτας και άλλων εκχυλισμάτων (θα ασχοληθούμε με τον τρόπο παραγωγής σοκολάτας και εκχυλισμάτων από τα υπολείμματα σε επόμενο άρθρο.)

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΕΤΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΑΣ

ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

Το επόμενο βήμα είναι η αποξήρανση της  συγκομιδή σας. Η αποξήρανση της κάνναβης είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της υγρασίας από το εξωτερικό των μπουμπουκιών και για την πρόληψη του σχηματισμού μούχλας. Επιπλέον, το κάπνισμα νοπής κάνναβης δεν είναι ευχάριστο. Πριν ξεκινήσετε την αποξήρανση, καθορίστε τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί. Αυτό μπορεί να είναι ένα επιπλέον δωμάτιο ή ακόμα και η σκηνή που χρησιμοποιήσατε για την καλλιέργεια. Εάν έχετε αφήσει τους παπάδες σας στα κλαδιά (όπως και σας προτείνουμε), τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε μια γραμμή απλώματος για να τα κρεμάσετε. Διαφορετικά, απλά τοποθετήστε τα μπουμπούκια σας σε ένα ράφι ξήρανσης.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, η κάνναβη θα πρέπει να αποξηραίνεται αργά. Για να ξεκινήσετε την αποξήρανση, θα πρέπει να επιτευχθεί θερμοκρασία δωματίου περίπου 21°C και σχετική υγρασία 50%. Τοποθετήστε ένα υγρόμετρο στον χώρο αποξήρανσης για να μετρήσετε και τους δύο αυτούς παράγοντες. Αν οι τιμές σας είναι πολύ υψηλές, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες, κλιματισμό και αφυγρατιρα. Αν είναι πολύ χαμηλές, εγκαταστήστε μια πηγή θερμότητας και κάποιον υγραντήρα.

Η αποξήρανση διαρκεί συνήθως 2-7 ημέρες. Παρακολουθήστε τους παπάδες σας κάθε μέρα και αγγίξτε τους για να αξιολογήσετε τα επίπεδα υγρασίας. Τελικά, οι μίσχοι και τα λουλούδια πρέπει να σπάνε αν τους ασκηθεί δύναμη και όχι να λυγίζουν. Όταν συμβεί αυτό, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Το συγκεκριμένο στάδιο συνήθως παραλείπετε στις εμπορικές καλλιέργειες λογού χρόνου και αύξηση κόστους. Το αναφέρουμε όμως καθώς αυξάνει αρκετά την ποιότητα του staf σας..

Έχετε καπνίσει ποτέ κάνναβη που να είναι φρέσκια και με αυξημένο επίπεδο υγρασίας? Αν ναι θα θυμάστε πόσο  ανυπόφορη είναι  για τον λαιμό σας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μη επεξεργασμένης κάνναβης. Η επεξεργασία προσθέτει σημαντικό χρόνο στο τέλος της διαδικασίας της καλλιέργειας, αλλά προσθέτει επίσης πολλή αξία σε μια συγκομιδή. Είναι μια παρατεταμένη διαδικασία αποξήρανσης, κατά την οποία αφαιρείται υγρασία από το εσωτερικό των παπάδων, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την ξήρανση. Η επεξεργασία θα ενισχύσει τη γεύση της συγκομιδής σας και θα την κάνει ευχάριστη και απαλή κατά το κάπνισμα. Αυτό το πετυχαίνει με τη διάσπαση μορίων όπως η χλωροφύλλη, τα οποία ερεθίζουν την αναπνευστική οδό. Η επεξεργασία θα αυξήσει επίσης την ισχύ της συγκομιδής σας. Πριν καούν οι παπάδες  κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, της άτμισης και του μαγειρέματος, το THC υπάρχει ως THCA. Αυτό το κανναβινοειδές οξύ διασπάται (όταν έχει γίνει αποκαρβοξυλίωση) σε THC υπό υψηλές θερμοκρασίες ή με το χρόνο. Η επεξεργασία ενισχύει αυτή τη διαδικασία και αυξάνει  τα επίπεδα THC των παπάδων σας.

Είναι σχεδόν μια διαδικασία με την οποία θα χρειαστεί να ασχοληθείτε περιοδικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά  γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς, αρκετά για να χωράνε  ολόκληρη τη σοδιά σας. Σκεφτείτε την επεξεργασία σαν την διαδικασία παλαίωσης των κρασιών σε βαρέλια  ώστε να δημιουργήσουμε ένα κρασί κορυφαίας ποιότητας.. Γεμίστε κάθε γυάλινο δοχείο μέχρι περίπου το 75% του όγκου του, σφραγίστε το και αποθηκεύστε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Στην αρχή, η υπόλοιπη υγρασία θα μετακινηθεί από το εσωτερικό των παπάδων, καθιστώντας ενυδατωμένο το απόθεμα σας. Με το άνοιγμα των βάζων για μερικά λεπτά πολλές φορές την ημέρα, θα απελευθερώσετε αυτή την υγρασία και θα επιτρέψετε την είσοδο φρέσκου αέρα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης εβδομάδας, θα πρέπει να ανοίξετε τα βάζα σας μόνο μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά καθώς το περιεχόμενο υγρασίας μειώνεται. Μετά από τρεις εβδομάδες, τα λουλούδια σας θα έχουν επεξεργαστεί επαρκώς και θα παρέχουν μια κορυφαία  εμπειρία καπνίσματος. Μερικοί καλλιεργητές, με μεγάλη υπομονή, επιλέγουν να αυξήσουν την περίοδο επεξεργασίας για έως και οκτώ εβδομάδες, ώστε να μεγιστοποιήσουν τη γεύση και την ισχύ.

(Τονίζουμε ότι η καλλιέργεια  Κανάβης στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται και οι πληροφορείς που δίνουμε  είναι μόνο για φιλολογικούς σκοπούς καθώς και για χώρες οπου οι καλλιέργεια είναι νόμιμοι και δεν έχουν σκοπο την προτροπή η την υποκίνηση σε καμία αξιόποινη πράξη!   )

SKARFI.GR

Καλως Ήρθατε Η ιστοσελίδα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Αν είστε άνω των 18 ετών πατήστε.